ANNONS

Amerikanska blåbärspannkakor

/
Amerikanska blåbärspannkakor

Insåg nu när jag ska posta detta inlägget att det är det sista inlägget för temaveckan med brunch. Det finns så många brunchrätter kvar som jag skulle vilja ha med, och många som jag redan har på bloggen och ni hittar alla mina tidigare inlägg under kategorin Brunch. Är det något jag alltid bjuder på när jag serverar brunch så är det amerikanska pannkakor, och för mig så är det amerikanska blåbärspannkakor som är den klassiska pannkakan till brunch. Jag gillar att äta mina blåbärspannkakor med lönnsirap och bacon. Det kanske låter konstigt att ha bacon till, men det blir så otroligt gott med kombon sött och salt. Pannkakorna blir sådär härligt fluffiga och tjocka som amerikanska pannkakor ska vara. Jag hoppas att ni har fått inspiration till att äta mer brunch hemma nu, och om du saknar andra klassiska recept som äggröra, scones och granola så hittar ni det under min kategori Brunch som jag har här på bloggen.

Amerikanska blåbärspannkakor 1

Blåbärspannkakor, 8-10 st
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
1 stort ägg
50 g smör
150 g blåbär

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölk och ägg. Häll smörblandning i bunken med de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Rör försiktigt ner blåbären. Stek pannkakorna på medelvärme i en stekpanna med lite smör, ca 1-2 min på varje sida. Servera blåbärspannkakorna med lönnsirap, och gärna tillsammans med stekt bacon.

Amerikanska blåbärspannkakor 2
Amerikanska blåbärspannkakor 3 bacon

Supergott att servera stekt bacon tillsammans med lönnsirap till blåbärspannkakorna.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00