ANNONS

Ägg Benedict – klassisk brunchrätt

/
Ägg Benedict - klassisk brunchrätt

Äggrätter är något som är ett måste att servera till brunch och en av de vanligaste är Ägg Benedict. Ägg Benedict är en klassisk amerikansk frukost- och brunchrätt som består av english muffin, bacon eller skinka, pocherade ägg och hollandaisesås. English muffin är inte vanligt att man hittar här i Sverige, utan här serverast oftast en Ägg Benedict med ett vitt bröd istället. Extra gott tycker jag det blir att steka brödet i lite smör tills det fått färg. Ägg Benedict görs i många olika varianter – i en Ägg Florentine tillsätter man stekt spenat mellan brödskiva och bacon, och i en Ägg Royale ersätter man bacon med rökt lax. Vad man än väljer så är detta otroligt gott och det är en rätt som gör att man håller sig mätt länge!

Ägg Benedict - klassisk brunchrätt 1

Ägg Benedict, 2 port.
2 skivor bröd, formfranska eller surdegsbröd
6 skivor bacon eller 2 stora skivor skinka
4 pocherade ägg
hollandaisesås (köpt eller hemmagjord)

Pocherade ägg
4 kalla ägg
1 1/2 l vatten
2 tsk salt
1 msk ättiksprit 12%

Garnering
gräslök

Stek brödskivorna i smör i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor. Stek baconen och lägg på brödskivorna. Pochera äggen genom att koka upp vatten, salt och ättika. Låt vattnet sjuda. Knäck äggen i 4 koppar, håll koppen nära vattenytan och låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda i ca 3 min  och ta sedan upp äggen med en hålslev. Lägg äggen över baconen och häll hollandaisesås över äggen. Finhacka gräslök och strö över.

Ägg Benedict - klassisk brunchrätt 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00