ANNONS

Biscoffbullar

/
Biscoffbullar

Då är det dags för sista receptet på denna temavecka med Lotus Biscoff. Hoppas att ni har gillat recepten och för er som inte kände till Biscoffkexen sedan tidigare så hoppas jag att jag har väckt intresset för att prova. Precis som Ballerina och Oreo så tycker jag att även Lotus Biscoff är väldigt goda att använda i bakningen. Sista receptet blir dessa Biscoffbullar. Det är min variant av amerikanska bullar med en fyllning av Biscoffkräm (spread) och som sedan toppas med en frosting, också den smaksatt med Biscoffkrämen, som man gör på amerikanska bullar. De här bullar är gudomligt goda och hade de inte varit så stora så hade jag ätit fler än en! Bullarna är sådär fluffiga och mjuka och har den goda smaken av Biscoff som är en blandning mellan kolakakor och pepparkakor. Ni måste bara prova de här, ni kommer inte ångra er! Ha en skön söndagkväll!

Biscoffbullar 1

Biscoffbullar, 12 st
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 dl strösocker
2 ägg
1 tsk salt
9-11 dl vetemjöl
75 g rumsvarmt smör

Fyllning
1 burk Biscoff spread (400g)

Frosting
75 g rumsvarmt smör
50 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
50 g Biscoff spread

Garnering
krossade Lotus Biscoffkex

Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt sedan socker, ägg, salt. Häll i det mesta av mjölet (9 dl), och tillsätt sedan mer mjöl om det behövs. Tillsätt smöret i kuber och låt en köksassistent bearbeta degen i 10-15 min. Degen ska släppa kanterna på bunken. Dra folie över bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1-1,5 tim.
Ta ut degen ur bunken och kavla ut den till en rektangel, ca 40×50 cm. Använd lite mjöl på köksbänken om det behövs. Bred på Biscoff spread och rulla ihop degen och dela den i 12 bitar. Lägg ut bullarna i en smord ugnsform, ca 23×33 cm. Dra folie över formen och låt jäsa ca 1 tim.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bullarna i ca 20-25 min. Håll koll och täck över formen om bullarna har fått färg men inte är färdiggräddade.
Gör frostingen medans bullarna gräddas genom att vispa ihop alla ingredienserna till sen jämn kräm. Ta ut formen när bullarna är klara och låt de svalna ca 5 min. Bred på frostingen och strö eventuellt över kexsmulor från Biscoffkex. Servera helst bullarna något ljumna.

Biscoffbullar 2
Biscoffbullar 3
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00