ANNONS

Mandelsmulpaj med rabarber & jordgubbar

/
Mandelsmulpaj med rabarber & jordgubbar

Förra helgen var jag i Nyköping för att besöka min vän Jannica och hon bjöd på en underbart god rabarber- och jordgubbspaj. Det som gjorde den så där extra god var att hon hade blandat i mandelmjöl i själva smuldegen och det gav pajen en härlig nötig smak. Pajen var helt ljuvlig och jag har inte kunnat sluta tänka på hur gott det var, och sedan är ju kombon rabarber och jordgubb otroligt god också, så i helgen jag provade att göra en själv. Den nötiga smaken i denna mandelsmulpaj passar väldigt bra ihop med fyllningen, och har du aldrig provat att ha mandelmjöl i smulpaj så kan jag verkligen rekommendera det!

Mandelsmulpaj med rabarber & jordgubbar 1

Mandelsmuldeg
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl mandelmjöl

Fyllning
250 g rabarber
250 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ingredienserna till smuldegen i en bunke. Skölj och dela rabarber och jordgubbar i bitar. Blanda med strösocker och potatismjöl, och lägg i en pajform. Smula över degen och grädda pajen mitt i ugnen i 15-20 min. Servera med vaniljvisp eller vaniljglass.

Mandelsmulpaj med rabarber & jordgubbar 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00