ANNONS

Havrecookie cups med karamellchoklad

/
Havrecookie cups med karamellchoklad

Något jag gillar är att baka med havre och särskilt havrekakor. Jag har nog nämnt det i något tidigare inlägg, men jag är typ uppvuxen på småkakor som havrekakor och havreflarn. Min pappa som älskar kakor köpte alltid hem de där stora Gille-förpackningarna med småkakor, så vi hade alltid småkakor hemma. Något annat jag gillar är kola eller smaken av kola, och i Dulcey-choklad, eller Blondchoklad som den också kallas, får man fram en härlig kolasmak på chokladen genom att man har karamelliserat mjölksockret i vit choklad. Har du svårt att få tag på Dulcey så går det även bra att använda vita chokladknappar med karamel från Odense som verkar finnas i de flesta större matbutiker. Tycker du att kakan ser lite bekant ut så beror det nog på att den påminner om mina knäckiga havrecookies med kola och flingsalt. Skillnaden är att denna kaka är som en klassisk havrekaka med en fyllning på choklad. Den andra är en knäckigare havrekaka med en fyllning på riktig kola. Båda är väldigt goda om du frågar mig, vilken gillar du bäst?

Havrecookie cups med karamellchoklad 1

Havrecookie cups, 24 kakor
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt

Karamellchokladtryffel
200 g karamellchoklad (Dulcey/Blond eller vita chokladknappar med karamel)
3/4 dl vispgrädde
flingsalt (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker. Blanda i de övriga ingredienserna och rör samman till en deg. Dela degen i 24 bitar och rulla bitarna till bollar. Placera de i en smord minimuffinsplåt. Gör en fördjupning i varje kaka med skaftet på en slev eller liknande. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Om fördjupningen har gräddats igen så tryck ut ett nytt. Låt kakorna svalna helt.
Hacka chokladen och lägg i en liten bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Fyll en spritspåse och spritsa tryffel i kakorna. Strö gärna på flingsalt.

Havrecookie cups med karamellchoklad 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00