ANNONS

Mangotiramisu

/
Mangotiramisu

Vilken härlig helg vi har haft med soligt och riktigt varmt väder, vilket har gjort att  det känts som att man varit utomlands. Förutom detta tropiska väder så har jag gjort denna helgen ännu mer exotisk genom att göra tropiska drinkar och en härlig tropisk dessert som passar såna här varma dagar. En no-bake dessert som är kall och svalkande, och med otroligt god tropisk smak – nämligen Mangotiramisu! Ganska skönt att göra efterrätter utan att behöva sätta på ugnen när det redan är som en bastu hemma. Prova också min Jordgubbstiramisu om du inte redan har gjort det, en dessert som verkligen smakar sommar, eller min fräscha Apelsintiramisu!

Mangotiramisu 1

Mangotiramisu
500 g frysta mangobitar
250 g mascarpone
250 g kesella 10%
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
tropisk saft
1 paket Savoiardikex

Garnering
mangobitar
citronmeliss (alt. mynta)

Tina mangobitarna. Vispa ihop mascarpone och kesella. Tillsätt grädde och vaniljsocker, och vispa till en fast kräm. Doppa kexen hastig i den tropiska saften och lägg kexen i en form, ca 20 cm i diameter. Häll på hälften av mangon och bred sedan på hälften av krämen. Lägg på ett nytt lager kex och upprepa proceduren. Låt stå i kylen i ca 1 timme så den sätter sig och kexen hinner mjukna något. Garnera eventuellt med mangobitar och citronmeliss.

Mangotiramisu 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00