ANNONS

Amerikanska citronpannkakor

/
Amerikanska citronpannkakor

Vi börjar närma oss helgen och torsdag är ju känd som pannkaksdag, så idag fortsätter jag med mitt citrontema och bjuder på tjocka, fluffiga citronpannkakor. Jag älskar verkligen amerikanska pannkakor och gör oftare tjocka pannkakor än vanliga tunna, även jag gillar de tunna också. De här pannkakorna fick en fräsch och härlig smak av citron, vilket var jättegott. Jag valde att servera de med färska blåblär och självklart även lönnsirap, ett måste när man äter amerikanska pannkakor enligt mig!

Amerikanska citronpannkakor 1

Citronpannkakor, 8-10 st
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
citronzest från 1 citron
1 msk pressad citron
3 dl mjölk
1 stort ägg
50 g smör

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölk och ägg. Häll smörblandningen i bunken med de torra ingredienserna, citronzest och citronsaft. Blanda till en slät smet. Stek pannakakorna på medelvärme i en stekpanna med lite smör, ca 1-2 min på varje sida.

Amerikanska citronpannkakor 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00