ANNONS

Silviakaka med citron

/
Silviakaka med citron

Silviakaka måste väl, efter Kärleksmums, vara en av våra vanligaste långpannekakor?! Den klassiska Silviakakan är en väldigt saftig vaniljkaka med en helt ljuvlig glasyr som sedan toppas med kokosflingor. Denna gången valde jag att göra Silviakaka med citron och hade citron i både kakan och glasyren. Ett gott recept på Silviakaka blev det i alla fall och kul att kunna göra en annan variant av en klassisk kaka med en fräsch och god smak av citron!

Silviakaka med citron 1

Silviakaka
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
zest från 1 citron (eller 2 om de är små)
1/2 dl pressad citron
1 1/2 dl kokande vatten

Glasyr
200 g smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
saft från en halv citron

Garnering
1 1/2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i de övriga ingredienserna och rör till en slät smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Låt kakan svalna.
Smält smöret i en kastrull. Häll i socker och låt puttra på medelvärme i en minut. Ta av kastrullen från plattan och rör ner de övriga ingredienserna. Häll glasyren över kakan och strö på kokosflingor.

Silviakaka med citron 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00