ANNONS
PersonuppgifterCookies

Toscakaka med brynt smör

/

För er som missat så kör jag temavecka denna veckan och temat är då BRYNT SMÖR! Har ni inte provat att baka med brynt smör så måste ni verkligen prova, smöret får så otroligt god smak när det brynts. Det får en nötig smak och även en lite smörkolaaktig smak, supergott! Idag har den klassiska toscakakan blivit smaksatt med brynt smör och jag tycker nog att den blir snäppet godare än vanligt. Prova du också och se vad du tycker, och om du provar denna får du gärna skriva en kommentar här nedan så jag får höra din åsikt!

Toscakaka
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Glasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk vispgrädde
100 g mandelspån
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter. Bryn smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, smöret och grädden i äggblandningen medan vispen går på låg hastighet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min. Förbered under tiden glasyren genom att bryna smöret. Häll sedan i de övriga ingredienserna utom mandelspånen. Värm blandningen under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i mandelspånen. Ta ut kakan och bred på glasyren på toppen. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 min eller tills den har fått färg.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00