ANNONS
PersonuppgifterCookies

Brynt smör

/

Denna vecka kör jag min första temavecka och det kommer då handla om brynt smör. Jag har lite extra fokus på klassiska bakverk denna gången, och de får en ny smak genom att man bryner smöret. Det händer ofta att jag råkar bryna smöret av misstag när jag bakar, då jag glömmer kastrullen med smör som ska smältas på plattan och inser helt plötsligt att det nästan håller på att brännas. Jag har alltid använt smöret ändå och insett att det blir väldigt gott att använda det i bakverk. När man bryner smör får det nämligen en nötig smak och lite smörkolaaktigt, vilket jag älskar så jag använder ofta brynt smör. Även väldigt gott i matlagning och då främst kanske till fiskrätter, men otroligt gott att bred på en skiva bröd också. Hur gör man brynt smör kanske du undrar nu och då kommer det tillvägagångssätt här nedan!

Brynt smör


Lägg smöret i en kastrull och låt det puttra tills det får en gyllenbrun färg och en nötaktig doft. Jag brukar lyssna på puttradet, när det slutar puttra brukar det vara nära  att bli klart.

Då ser man också att det kommer upp en mörkare färg på skummet som lagt sig på ytan. Vill man så kan man vispa under tiden för att undvika att det mjölksocker och proteiner bränns i botten.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00