ANNONS

Nutellagrottor

/
Nutellagrottor

Idag är det Nutelladagen och det måste ju firas! Jag har idag gjort något så enkelt och gott som Nutellagrottor – spröda och goda kakor med en härlig fyllning av hasselnötskräm. Jag valde att grädda kakorna utan hasselnötskrämen då jag vill att den ska behålla sin krämighet, så jag fyllde kakorna med krämen efter gräddning. Farligt goda kakor och ett perfekt sätt att fira Nutelladagen på om du frågar mig!

Nutellagrottor 1

Deg, ca 25-30 st

200 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Fyllning

hasselnötskräm á la Nutella

Garnering

hackade hasselnötter (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg i minimuffinsformar. Grädda i ca 15 min. Gör direkt en fördjupning i kakorna med ett snapsglas eller skaftet på ett köksredskap när plåten tas ur ugnen. Fyll fördjupningen med hasselnötskräm. Strö eventuellt på hackade hasselnötter. Låt kakorna svalna i formen innan de lyfts ur.

Nutellagrottor 2
Nutellagrottor 3
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00