ANNONS

Hasselnötsrulltårta med jordgubbar

/

Grattis till alla fantastiska mammor på Mors dag! Det är verkligen en underbar dag att fira mamma på idag, solen skiner här i Stockholm och man börjar känna av sommarvärmen – vilken är på tiden! Majmånad har idag verkligen bjudit på konstigt väder, för tyå 2 veckor sedan så snöade det! 😳 Minns hur förvånad (och besviken) jag var då och fick ta fram vinterjacka igen. Så passa på att ta en härlig fika ute och har du inte hunnit baka något ännu, så kan du väldigt snabbt få till denna hasselnötsrulltårta! Den är fylld med en riktigt god kesellakräm och färska jordgubbar, ett riktigt somrigt bakverk som passar denna dag!

Rulltårta 

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

1 1/2 dl hasselnötsmjöl (alt. malda hasselnötter)

1/2 dl potatismjöl

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Fyllning

250 g Kesella

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

2 dl vispgrädde

250 g färska jordgubbar

Garnering 

fyllning

färska jordgubbar

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner övriga ingredienser. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i 5-7 min. Ta ut kakan och strö över lite socker. Stjälpa upp kakan på bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan har gräddats på.

Skölj och dela jordgubbarna i bitar. Vispa ihop Kesella, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt grädden i en fin stråle under vispning. Ju mer man vispar desto tjockare kräm. Bred krämen på kakan och lägg på jordgubbarna. Rulla ihop kakan från långsidan och lägg rulltårtan med skarven ner. Om det blev fyllning över dekorera rulltårta genom att sprita på krämen och lägg på några jordgubbar. Servera den gärna genast.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00