Cookies n’ Cream mördegstårta

Kom på att jag har glömt bort att posta denna tårta som jag bakade i höstas. Det är en chokladig mördegstårta med en fyllning av cookies n’ cream. Då jag gjort den goda fyllningen tidigare i vanlig tårta så ville jag göra något lite annorlunda denna gången. Därför blev det en mördegstårta! Tänker att påsken närmar sig och då kan denna passa bra, bara att byta ut garnering mot påskigare varianter om man vill! Vill du ha en fruktigare eller syrligare tårta så kan du ju kolla in den här påsktårtan (också en mördegstårta) jag gjorde får några år sedan!

Mördeg
200 g smör
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Cookies n’ Cream-fyllning
300 g Philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
3 dl vispgrädde
1 paket Oreo eller Ballerina Kladdkaka
Garnering
mini Oreo
chokladbitar
chokladkrisp
ev. ätbara blommor
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta snabbt ihop ingredieserna till degen och ställ sedan in den i kylen ca 30 min. Kavla ut degen ca 1/2 cm tjock på bakplåtspapper. Beroende på önskad form använd antingen en bakform eller stor skål och stansa ut 2 bottnar, ca 24 cm i diameter. Använd en mindre form eller skål och stansa ut ett hål i mitten. För försiktigt över pappret med botten till en plåt och grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt bottnarna kallna helt innan fyllningen spritas på.
Blanda färskost och florsocker. Vispa grädden och vänd ner i färskostblandningen. Mixa kakorna i en matberedare och blanda ner i fyllningen. Häll fyllningen i en spritspåse. Lägg ena botten på ett fat och spritsa på hälften av fyllningen. Lägg på den andra botten och spritsa på resterande fyllning. Dekorera tårta med kakor, chokladbitar, chokladkrisp, och ev. ätbara blommor.

