ANNONS

Havrerutor med kola & choklad

/
Havrerutor med kola & choklad

Havrekakor i alla varianter tycker jag är så gott! Vet inte var det är med just havre som gör att smakar så bra, kanske är det den knäckiga konsistensen?! Det är det i alla fall i dessa kakor! Detta är en riktigt godisbit! Den knäckiga men ändå sega
havrebottnen och på det en topping av kola, choklad och slutligen flingsalt! Alltså, jag dör så gott! Precis en kaka i min smak, olika smaker och olika texturer gör denna kaka helt ljuvlig. Du kan utesluta flingsaltet, men det blir något magiskt
när man blandar söt och salt tycker jag – så prova! Du kanske blir lika beroende som jag!

Havrerutor med kola & choklad 1

Havrebotten, ca 24 bitar  

300 g smör

9 dl havregryn

2,5 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

1 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Kolatopping

250 g Werthers Soft Caramels (2 påsar)

1 msk mjölk

Chokladganache

1/2 dl vispgrädde

200 g mjölkchoklad

Topping

flingsalt (valfritt)

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en rymlig kastrull. Blanda i resten av ingredienserna. Rör om ordentligt tills allt är blandat och tryck ut massan i en bakplåtspappersklädd form, ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen.

Värm kolorna försiktigt i micron med mjölken. Rör om ordentligt så att mjölken blandas väl. Ta ut kakan och bred på kolan. Ställ i kylen och låt kolan stelna.

Koka upp grädden till ganachen. Skär chokladen i bitar och häll i den varma grädden. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen har smält helt. Bred på ganachen över kakan. Strö på flingsalt, kan uteslutas. Låt chokladen stelna något
och skär sedan i rutor.

Havrerutor med kola & choklad 2
Havrerutor med kola & choklad 3
2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00