ANNONS

Apelsinkaka med ricotta & mandel

/

Denna kaka bjöd min fina kusin Christina på när jag besökte henne tidigare i höstas. Det är inte många gånger jag ätit kakor med just apelsin, men denna var riktigt saftig och hade en god apelsinsmak. Det var flingsalt på toppen, och av
någon anledning så blev det extra gott med där saltet. Att den dessutom var glutenfri var ju ett extra plus! Hon tipsade om att hon hittat receptet i Ica Buffé, så jag bestämde mig för att leta fram receptet och prova den igen. Den var precis
så god som jag minns den, och extra gott blir det med en klick grädde till.

Kaka

2 dl rörsocker

3 ägg

100 g smör

250 g ricottaost

4 dl mandelmjöl

1/2 dl majsstärkelse

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1 msk finrivet apelsinskal

1 dl färskpressad apelsinjuice

Garnering 

2-3 msk flytande honung

flingsalt

apelsinskal

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa socker och ägg fluffigt med elvisp. Smält smöret och blanda med ricottan. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner i smöret tillsammans med apelsinskal och apelsinjuice. Vänd ner äggvispet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord
springform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 35-40 min. Låt kakan svalna i formen.  Vid servering ringla över honungen, strö över lite flingsalt och garnera med apelsinskal. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00