ANNONS

Apelsintiramisu

/

God Fortsättning! Hoppas att ni har haft en riktigt härlig jul! Själv har jag haft det jättebra, myst med familjen och ätit alldeles för mycket julmat! På julafton så åt vi denna apelsintiramisu till dessert. En fräsch dessert som påminner lite om ris à la Malta fast utan riset. Jag har tidigare gjort en somrig variant – Jordgubbstiramisu, men ville ha en julig smak denna gången med apelsiner. Vill man få den ännu juligare, så kan man marinera apelsinbitarna i en kryddig sockerlag med t ex kanel, kardemumma, nejlikor och även stjärnanis. Det ska jag prova nästa gång!

Apelsintiramisu

6 st apelsin

250 g mascarpone

250 g kvarg

5 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

apelsinjuice

1 paket Savoiardikex

Skala och filéa apelsinerna. Skär de sedan i mindre bitar. Vispa ihop mascarpone och kesella. Tillsätt vispgrädden och vaniljsocker, och vispa till en fast kräm. (Vill man ha lite sötare kräm kan man blanda i lite florsocker.) Doppa kexen hastigt i apelsinjuice och lägg tillräckligt många så att de täcker botten av en form, ca 20 cm i diameter. Häll på hälften av apelsinbitarna och bred därefter på hälften av krämen. Lägg på ett nytt lager med kex och upprepa proceduren. Låt stå i kylen i ca 1 timme så den sätter sig och kexen hinner mjukna lite. Garnera ev. med några apelsinbitar.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00