ANNONS

Saffransrutor med vaniljfyllning

/

Nu är det bara 2 dagar kvar till julafton och förberedelserna är i full gång! Känns skönt att inte känna av någon julstress ännu, men det beror nog kanske mest på att jag har haft möjlighet till flera lediga dagar innan julafton. Det hade ju varit lite jobbigare om julafton varit på en lördag och man behövt jobba till dagen innan. Nu har man möjlighet att sprida ut det som ska lagas på dagarna innan jul. Idag, till 4:e advent, bakade jag dessa underbart goda saffransrutor med vaniljfyllning. Gillar du vaniljrutor (de som smakar som vaniljhjärtan), så kommer du att gilla de här! Receptet ger ca 48 bitar, så perfekt att göra när man ska bjuda många på fika. Önskar er en skön söndag och en glad 4:e advent!

Deg

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

1 g saffran (2 pkt)

Fyllning

4 ägg

250 g Kesella vanilj

5 dl crème fraiche

1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta snabbt ihop till en smuldeg. Tryck ut hälften i en långpanna, 30×40 cm, som är klädd med bakplåtspapper.

Vispa ihop ägg, kesella vanilj, crème fraîche och vaniljsocker. Häll blandningen över degbotten i långpannan. Smula resten av smuldegen över fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Pudra gärna över lite florsocker innan servering.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00