ANNONS

Kladdkaka med saffranskokostosca

/

Alltså, om det är något som jag verkligen älskar så är det tosca! Ni vet den där sega kolan ihop med nötter, det blir ju en helt ljuvlig kombo…inte bara ljuvlig utan magisk och nästan beroendeframkallande. Jag vill inte sluta äta! Något annat som får mig att inte vilja sluta äta är saffran, så ni förstår då hur farlig denna kaka var för mig – tosca tillsammans med saffran! 😄 Så vill du bjuda på något magiskt så ska du göra denna kladdkaka! Om det skulle vara så att du inte gillar saffran (har dock ytterst svårt att förstå hur man inte kan gilla det 😊), så blir kakan även väldigt god utan.

Saffranskokostosca

2 dl socker

1dl sirap

1,5 dl vispgrädde

75 g smör

1/2 g saffran (1 pkt)

200 g kokosflingor

Kladdkaka

150 g smör

150 g mjölkchoklad

1 1/2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

3 msk kakao

1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda socker, sirap, vispgrädde, smör och saffran i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Häll i kokosflingorna och rör om så allt blandas.

Smält smöret till kladdkakan i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna och rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i en smörad form, 24 cm i diameter, och klicka på toscan i ett jämnt lager. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-25 min tills toscan har fått fin färg. Låt kakan kallna helt.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00