ANNONS

Halloweenrecept – Häxfingrar

/

Dessa häxfingrar har dykt upp i halloweenflödet i några år och jag har länge tänkt att jag ska göra egna, men det är finns ju så många roliga idéer man vill hinna med så har inte fått tillfälle förrän nu. En enkel och rolig kaka som passar perfekt till Halloween. Jag har använt lite kakao som jag har penslat på kakorna för att få en liten smutsig look. Vill man ge kakorna en riktigt halloweenkänsla så häller man på lite hallonsylt som blod där fingrarna har blivit ”avhuggna”. Nu är frågan om någon kommer våga äta dem…? Dessa halloweenkakor går utmärkt att baka med barn och kan vara ett roligt halloweenpyssel att göra under höstlovet. För fler Halloweenrecept kika in under kategorin Halloween.

Kakor, ca 36 st

200 g smör

4 1/2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

36 st skållad mandel

Garnering

kakao

Till servering

hallonsylt (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175 grader.

Arbeta snabbt ihop ingredieserna till degen och ställ sedan in den i kylen ca 30 min. Dela degen i ca 36 delar och forma till avlånga lillfingertjocka längder. Lägg fingrarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg en mandel i ena änden så det ser ut som en nagel. Gör veck på fingrarna med hjälp av baksidan på en matkniv. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna kallna. Pensla fingrarna med lite kakao för att få de att se smutsiga ut. För ett blodigare utseende kan man  hälla lite hallonsylt vid servering.

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00