ANNONS

Margarita

/

Denna drink har jag verkligen fastnat för nu under sommaren och den smakar det jag gillar mest – syrligt och salt tillsammans! Syran får man eventuellt justera lite då lime kan vara olika sura, så ta i mer limesaft (för mer syra) eller sockerlag (för
att minska syran) för att justera så du får en bra balans. Saltkanten på glaset tycker jag är ett måste då det passar så bra ihop med den syrliga drinken, går dock att utesluta om man inte gillar salt! Ett perfekt drink att servera en solig dag som
denna! Trevlig helg på er!

2 glas

1 dl tequila

1/2 dl triple sec

1 dl limejucie

1 dl sockerlag

Sockerlag

1 dl vatten

1 dl strösocker

Börja med att göra sockerlagen. Häll upp vatten och socker i en kastrull, och koka upp tills att sockret löst sig helt. Låt lagen kallna helt. 

Dra en limeklyfta längst kanten på glasen och doppa sedan kanten i salt. 

Blanda alla ingredienserna till drinken i en drinkshaker tillsammans med is och skaka. Sila ner i glasen. 

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00