ANNONS

Salta Jordnöts- & Kolarutor

/

Dessa godisbitar är perfekta att ha i kylen när man är sugen på något gott! Lagom stora och allt gott samlat i en och samma bit – krispiga salta pinnar, krämig jordnötssmör, crunchiga salta jordnötter, seg god kola och sedan så täcker man allt i en härlig choklad som toppas med lite flingsalt. Välj om du vill ha de i mörk eller ljus choklad, alternativt om du vill ha variation så kan du doppa hälften i mörk och hälften i ljus. Det blev gott med både ock tycker jag, och helt enkelt ett perfekt recept till lördagsgott! Så smidigt att göra hemmagjort godis och särskilt med ett sånt här no-bake recept där du varken behöver använda spis eller ugn. Inspirationen fick jag från en bild på Pinterest!

ca 48 bitar

125 g salta pinnar

340 g jordnötssmör (1 burk)

300 g salta jordnötter

250 g Werthers Soft Caramels (2 påsar)

1 msk mjölk

Garnering

ca 500 g mörk- eller mjölkchoklad

några msk neutral olja, t ex solros eller raps

ev. flingsalt

Lägg ett bakplåtspapper i en form, 25x35cm, och olja in papperet med hjälp av hushållspapper. Placera ut salta pinnarna i ett jämnt lager. Värm jordnötssmöret försiktigt i micron så att den blir lite rinnigare. Bred ut jordnötssmöret över de salta pinnarna, strö sedan över jordnötterna. Ställ in i formen i kylen i ca 30 min. Värm kolorna försiktigt i micron med mjölken. Rör om ordentligt så att mjölken blandas väl. Ringla över kolan över jordnötterna, och ställ formen i kylen i ca 30 tim. Skär sedan i mindre rutor och ställ de i frysen ca 30 min. Smält under tiden chokladen, rör ut med lite olja så den blir mer lätthanterlig, och doppa sedan rutorna i choklad. Låt överflödig choklad rinna av och lägg rutorna på ett bakplåtspapper. Strö ev. på flingsalt och låt chokladen stelna.

Superenkel no-bake godisbit med salta pinnar i botten, sedan ett lager med jordnötssmör och salta jordnötter, och sist ett lager kola. 

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00