ANNONS

Havrekakor med choklad

/

Havrekakor har alltid varit en favorit för mig och en variant på havrekakor får man väldigt enkelt om man tillsätter choklad. Blir riktigt gott och chokladen passar väldigt bra ihop med havresmaken. Jag blandade i chokladknappar i smeten, och för att få kakorna extra fina så använde jag mig av ett tips från Camilla Hamid – nämligen att lägga på chokladknappar på kakorna efter att man tagit ut dem ur ugnen! Visst ser de läckre ut?! Ett glas saft eller mjölk till passar perfekt så här på sommaren!

Havrekakor, 40 kakor 

200 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

6 dl havregryn

3 dl vetemjöl

1 tsk hjorthornsalt

150 g chokladknappar

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker. Blanda i de övriga ingredienserna och rör samman till den deg. Dela degen i 40 bitar och rulla bitarna till bollar. Placera de på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till kakorna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min. 

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00