ANNONS

Brownie med hasselnötstosca

/

Förra helgen var jag i Mora och besökte min fina bloggkollega Jenny från Jennys rum och spis. Det var så roligt att få besöka henne och hennes härliga familj, och Jenny bjud på massa god mat och dryck. Självklart så blev det lite bakning också! Jag och Jennys flickor bakade denna brownie med hasselnötstosca medan Jenny ordnade med maten. Den blev magisk god med en lagom kladdig brownie och den goda toscan med rostade hasselnötter. Gillar ni hasselnötter så måste ni verkligen prova denna! Vi åt den med en stor klick glass till – såå gott! De fina bilderna är tagna av Jenny!

Ugnsrostade hasselnötter

200 g hela hasselnötter

Brownie

125 g smör

125 g mörk choklad

3 ägg

3 1/2 dl strösocker

1 3/4 dl vetemjöl

3 1/2 msk kakao

1 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker

en nypa salt

Toscaglasyr

100 g smör

1 dl strösocker

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk eller vispgrädde

Sätt ugnen på 200 grader.

Rosta hasselnötter i en ugnsform mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så de inte bränns vid. Ta ut formen och låt hasselnötterna kallna. Lägg de sedan i en kökshandduk och gnugga hasselnötterna så att skalet lossnar. Grovhacka hasselnötterna och ställ de åt sidan så länge.

Sätt ugnen på 175 grader. 

Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen. Ta av kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör om tills chokladen har smält helt och rör sedan i de övriga ingredienserna. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd form, ca 21×21 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Gör toscaglasyren under tiden brownien är i ugnen.

Häll alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Värm massan under omröring tills allt har blandat sig och tjocknat. Blanda i de rostade och hackade hasselnötterna. Ta ut brownien och bred på glasyren, och ställ sedan tillbaka formen i mitten av ugnen. Grädda ytterligare i 15-20 min, eller tills toscan har fått lite färg. Låt brownien svalna något och sedan kallna helt i kylen i några timmar eller över natten. Servera gärna med en klick glass!

Här bakar jag tillsammans med Jennys fina tjejer – Elin och Daga!

Tack Jenny (och familjen) för en fantastisk helg! 💕

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00