ANNONS

Citroncupcakes med vit chokladfrosting

/

When life gives you lemons, då gör du dessa supergoda cupcakes! Saftiga citroncupcakes med en härlig frosting på vitchoklad blir en underbar god kombo. Blir en perfekt balans med det syrliga i cupcaken mot det söta i frostingen. Grundreceptet till cupcakesen kommer från Sockerrus, men jag har valt att smaksätta det med citron. Ha nu en skön söndagkväll!

Cupcakes, ca 20-24 st

4 dl vetemjöl

3 dl strösocker

2 1/2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

1/2 tsk salt 

100 g rumsvarmt smör

2 dl mjölk

2 ägg

zest från 1 citron

2 msk pressad citron

Vit chokladfrosting

200 g vit choklad

200 g rumsvarmt smör

en nypa salt

200 g florsocker

2 tsk vaniljsocker

250 g Philadelphia

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ihop med smöret. Häll i 1 dl mjölk och vispa smeten slät. Blanda resten av mjölken tillsammans med äggen och häll ner i smeten. Smaksätt med citronzest och pressad citron. Fyll muffinsformar till ca 2/3 och grädda cupcakesen mitt i ugnen i ca 20-25 min. Känn med en sticka om de är klara. Låt de kallna.

Smält den vita chokladen och låt svalna helt. Blanda smör, salt och florsocker i en bunke och vispa tills det är krämigt. Häll i chokladen, vaniljsocker och Philadelphia, och vispa tills du har en fluffig kräm. Spritsa eller bred på frostingen på cupcakesen. 

12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00