ANNONS

Polkadrömmar

/

I helgen fick jag äntligen tid till att julbaka lite och något jag länge har velat prova är drömmar med krossade polkagrisar. Drömmar är lite av en favorit bland småkakorna, älskar hur de smälter i munnen! Tillsammans med polka så blev kakorna ljuvliga! Går utmärkt att förbereda och frysa in, sedan är det bara att ta fram till advents- eller julfikat! Gillar du bakverk med mintsmak så måste du verkligen prova dessa polkadrömmar!

Polkadrömmar, ca 40-50 st

100 g smör

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 dl olja

1 tsk hjorthornssalt

4 dl vetemjöl

150 g polkakarameller

Sätt ugnen på 150 grader.

Rör matfett, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i sänder. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner det i degen. Arbeta in resten av mjölet. Krossa polkakaramellerna till bitar i en mortel och blanda ner i degen. Forma till bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00