ANNONS

Kanelbullekladdkaka

/

Senaste veckan har varit sjukt mycket att göra, både på jobbet och privat så jag hann tyvärr aldrig baka några bullar till Kanelbullens dag igår. Det är ju ändå lite speciellt med Kanelbullens dag, så jag kände att jag måste ju göra något och helst något som går väldigt fort eftersom jag inte hade mycket tid. Googlade Kanelbullekladdkaka och tog första receptet som dök upp där som är Icas, och visp så hade jag denna kladdkaka på typ 30 min. Alltså det något magiskt med kardemumma i bakverk, det blir så gudomligt gott! Tänk på att använda kardemummakärnor som du mortlar istället för mald kardemumma, blir så mycket godare! Jag gjorde lite småjusteringar i receptet (som jag tror ursprungligen kommer från Fixa Själv!). Så jag fick min kanelbulle på Kanelbullens dag till slut ändå, så härligt!

Smet

200 g smör

1 msk kardemummakärnor

2 1/2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

3 ägg

Garnering

25 g smör

2 msk strösocker

2 msk kanel

1 msk vaniljsocker

pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Mortla kardemummakärnorna. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt i en bunke. Rör ner smör och ägg, blanda tills du har en jämn smet. Häll smeten i en smord form. Smält smöret till garneringen. Blanda i socker, kanel och vaniljsocker. Ringla på blandningen över smeten och strö sedan på pärlsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-20 min. 

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00