ANNONS

Moster Magidas Jordgubbstiramisu

/

En enkel och god dessert att göra är tiramisu! Vill man ha en somrig variant, så gör man den med jordgubbar istället för med kaffe. Det blir så fräscht och gott med jordgubbarna tillsammans med den läckra mascarponekrämen. Jag åt för första gången hos min moster Magida, och jag tyckte den var helt underbar, så jag bara var tvungen att få receptet. Det blir rätt snyggt att servera den i en trifleskål, men om man inte har det så funkar det bra att göra den i en mindre ugnsform. Detta recept kan man göra om till en Tiramisutårta också!

Jordgubbstiramisu

500 g jordgubbar

2-3 msk strösocker

250 g mascarpone

250 g kvarg/kesella

5 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker

apelsinjuice

1 paket Savoiardikex

Skiva jordgubbarna och blanda med strösocker, och låt stå en stund. Vispa ihop mascarpone och kesella. Tillsätt vispgrädden och vaniljsocker, och vispa till en fast kräm. (Vill man ha lite sötare kräm kan man blanda i lite florsocker.) Doppa kexen hastigt i apelsinjuice och lägg tillräckligt många så att de täcker botten av en form, ca 20 cm i diameter. Häll på hälften av jordgubbarna över kexen och bred därefter på hälften av krämen. Lägg på ett nytt lager med kex och upprepa proceduren. Låt stå i kylen i ca 1 timme så den sätter sig och kexen hinner mjukna lite.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00