ANNONS
PersonuppgifterCookies

Unicorn cupcakes

/

I helgen hade vi kalas för min brorsdotter som fyllt 5 år. Hon önskade sig ett enhörningskalas med enhörningstårta, enhörningscupcakes och enhörningsglass. När jag frågade hur cupcakesen skulle se ut så fick jag svar att de skulle vara i regnbågsfärger och ha guldhorn. Många av de enhörningscupcakes man ser på nätet har horn i sockerpasta. Jag tycker sockerpasta kan vara gott på tårta om det är ett tunt lager, men när det blir för mycket så blir det för sött. Därför ville jag använda något annat till horn och öron, så jag letade och hittade till slut skumglasstrutar (se bild nedan). Jag provade att spraya de med guldspray och de blev perfekta att ha som horn, och de är ju grymt goda också! Öronen gjorde jag av minimarshmallows som jag delade på diagonalen och målade med lite guldglitter. Visst blev de söta?! Grundreceptet till själva cupcakesmeten kommer från Leilas bok ”A piece of cake”. 

Cupcakes

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Fyllning

marsankräm

hallon (färska eller frysta)

Marängsmörkräm

4 äggvitor

2 1/4 dl strösocker

250 g rumsvarmt smör

1 msk vaniljsocker

geléfärg i regnbågens färger

Garnering

skumglasstrutar

minimarshmallow

ätbart guldspray

ätbart guldglitter

Sätt ugnen på 175 grader. 

Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det är vitt och pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda ner mjölkblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera papperformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Gör marsankräm enligt förpackningen och häll en klick kräm mitt i formen. Tryck också ner några hallon. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt de svalna.

Vispa ihop äggvitor och socker till frostingen över vattenbad till 60 grader. Häll över äggblandningen till en assistent och fortsätt att vispa på medelhastighet tills marängen svalnat, ca 5-10 min. Tillsätt en liten bit av det rumsvarma smöret i taget, se till att smöret blandas väl innan nästa bit läggs i. Tillsätt till sist vaniljsockret. Dela upp smörkrämen i sex skålar och färga i regnbågens färger. 

Lägg en stor bit plastfolie på köksbänken. Spritsa ut varje färg i längder bredvid varandra och rulla sedan ihop folien till en rulle. Lägg rullen i en stor spritspåse med en stjärntyll och spritsa på cupcakesen. Dela skumglassarna så du bara har själva strutarna kvar. Färga de med guldspray och låt torka. Om man vill kan man sedan pensla på lite guldglitter. Klipp minimarsmallow på diagonalen. Måla snittytan med guldglitter.  Stick ner en strut som horn mitt i cupcakesen och fäst sedan ett minimarshmallow på varje sida av hornet.

Dessa skumglasstrutar fick bli hornet                         Klipp marshmallowsen på diagonalen

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00