ANNONS
PersonuppgifterCookies

Halloweenrecept – Spindelnätcupcakes

/

Något som är smidigt att göra till Halloween är cupcakes, och detta receptet kan man göra och sedan dela upp så man gör hälften som spindelnätcupcakes och den andra hälften som spindelcupcakes. Receptet ger riktigt saftiga chokladcupcakes och chokladfrostingen är riktigt chokladig och god. Byter du ut frostingen till marängsmörkräm så kan du göra dessa Blodiga Hjärncupcakes!

Chokladcupcakes

50 g smör

3/4 dl mjölk

3/4 dl vatten

1 ägg

1 1/2 dl mjöl

3/4 dl kakao

1 1/2 dl socker

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

Chokladfrosting
440 g florsocker
125 g kakao
170 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl mjölk 3 %
2 tsk vaniljextrakt
200 g färskost

Garnering

vit candy melts

choklad

nonstop/smarties

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret och blanda ned mjölk, vatten och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Låt svalna helt.

Smält vit candy melts och spritsa ut som spindelnät på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna. Smält choklad och spritsa små spindlar, fäst en nonstop på varje spindel. Låt stelna.

Lägg alla ingredienser utom färskosten i en skål och vispa tills det blir fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa i ytterligare 2 min. Bred frostingen på cupcakesen och placera ett spindelnät på varje cupcake och fäst en spindel på varje nät.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00