ANNONS
PersonuppgifterCookies

Halloweenrecept – Blodiga Hjärncupcakes

/

Gillar du blodiga bakverk till Halloween så är dessa blodiga hjärncupcakes något för dig! Cupcakes består av riktigt saftiga chokladcupcakes som toppas med en marängsmörkräm och för blodig effekt så klickar man på lite hallonsylt. Kan tänka mig att dessa garanterat blir uppskattade bland barnen som tycker det är extra roligt med allt som ser läskigt ut… Happy Halloween!

Chokladcupcakes

50 g smör

3/4 dl mjölk

3/4 dl vatten

1 ägg

1 1/2 dl mjöl

3/4 dl kakao

1 1/2 dl socker

1/2 tsk bikarbonat

1/2 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

Marängsmörkräm

4 äggvitor

2 1/4 dl strösocker

250 g rumsvarmt smör

1 msk vaniljsocker

Garnering 

Hallonsylt

Sätt ugnen på 180 grader.

Smält smöret och blanda ned mjölk, vatten och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll de blöta ingredienserna över de torra och blanda försiktigt. Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min. Låt svalna helt.

Vispa ihop äggvitor och socker över vattenbad till 60 grader. Häll över äggblandningen till en assistent och fortsätt att vispa på medelhastighet tills marängen svalnat, ca 5-10 min. Tillsätt en liten bit av det rumsvarma smöret i taget, se till att smöret blandas väl innan nästa bit läggs i. Tillsätt till sist vaniljsockret. Fyll en spritspåse med krämen och spritsa på cupcakesen. Börja med spritsa ett streck i mitten av ena cupcakehalvan och fortsätt sedan att spritsa fram och tillbaka från kanten till mitten. Gör likadant på andra halvan. Sila sylten för att få bort hallonkärnorna och klicka på sylten på cupcakesen.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00