ANNONS

No-bake Jordgubb- & Marshmallowfluffpaj

/

Idag har vi ställt om till vintertid och det kändes lite deppigt när jag i morse tittade på Nyhetsmorgon och de visade hur tidigt solen kommer att gå ner nu kommande vecka. Det fick mig att sakna sommaren och allt som hör sommaren till. Därför passar det så bra med denna no-bake paj med smak av jordgubb och marshmallowfluff! Det är som att äta sommar! Alltså den där marshmallowfluffen med smak av jordgubb skulle jag kunna äta bara så direkt ur burken – den smakar verkligen sommar för mig och förflyttar mig direkt till barndomens sommardagar! Den smakar nämligen precis som jordgubbsglassen i GB’s Big Pack Tresmak, hur god som helst! Tillsammans med färska jordgubbar blir denna paj en härlig kick av sommarsmaker! Saknar du sommaren du också så kan jag verkligen rekommendera dig att göra denna underbara paj!

Inlägget är ett samarbete med My Perfect Day.

Botten

200 g digestivekex

25 g smält eller brynt smör

Fyllning

400 g Philadelphia

1 burk Strawberry Marshmallow Fluff, á 217g

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vispgrädde

150 g färska jordgubbar

Topping

vispad grädde

färska jordgubbar

Förbered jordgubbarna till fyllningen genom att hacka de i mindre bitar och lägg de i durkslag för att låta vätskan rinna bort under tiden du gör pajen.

Mixa digestivekexen i en matberedare och blanda sedan med det smälta smöret. Tryck ut massan i en bakform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.

Vispa ihop philadelphiaost, marshmallow fluff, florsocker och vaniljsocker tills allt är väl blandat. Häll sedan på grädden och vispa ordentligt tills fyllningen här helt fast. Den ska bli så fast att det går att sticka i en sked och den står kvar helt rak. Häll i jordgubbsbitarna och blanda försiktigt ihop med fyllningen. Rör inte mer än nödvändigt så att fyllningen inte blir för lös av jordgubbarna. Häll blandningen över digestivebotten och ställ sedan in formen i kylen i minst 5-6 tim, helst över natten.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00