ANNONS

Smashkladdkaka

/

Har ni sett att Smash! finns i matbutikerna nu? För er som inte vet vad Smash! är så är det spröda majssnacks täckta med mjölkchoklad, och de smakar precis som det står på påsen – Sött, Salt & Sprött! Produkten finns i Norge sedan många år och är en av de populäraste produkterna i chokladhyllan. Man förstår ju varför…de är verkligen beroendeframkallande, särskilt om man som jag älskar kombinationen salt och sött! Nu äntligen finns de alltså att köpa i Sverige! Det första jag tänkte när jag åt min första påse var vad jag skulle kunna baka med dessa, och jag kom på några olika bakverk jag ville testa. Först ut blev självklart en kladdkaka, det kan ju inte bli annat än gott att mixa en chokladig, kladdig kaka med dessa spröda majssnacks! Dessutom är den superenkel att göra! Så har du Smash!-älskare i din bekantskapskrets, eller om du själv är en (om du inte är det redan så kommer du att bli!), så ska du absolut göra denna! Själv så är jag redan igång och testar nästa bakverk med Smash!! Ni får snart veta vad det blir…

Kladdkaka

100 g smör

100 g mjölkchoklad

1 1/2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

2 msk kakao

1 krm salt

100 g Smash

Topping

100 g Smash

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en stor kastrull. Hacka chokladen och häll i smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält. Häll i de övriga ingredienserna utom Smash! och rör om tills allt är väl blandat. Blanda till sist i Smash!. Häll smeten i en smörad form. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Häll på toppingen och ställ i ugnen några minuter tills Smashbitarna har smält samman.

7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00