ANNONS
PersonuppgifterCookies

Kladdkakevåfflor

/

Snart är det Våffeldagen och det slog mig att jag inte har använt mitt våffeljärn på riktigt länge. Så nu tänkte jag att det skulle komma till användning! Jag har sett flera bilder där man våfflar lite ovanliga saker som bl.a kanelbullar och brownie. Därför tänkte jag att jag skulle prova att göra kladdkakevåfflor! Det gick väldigt fort att göra dem, men man måste hålla lite koll på dem så de inte blir brända. Antar att det är mängden socker i smeten som gör att de kan brännas vid snabbare. Det som gjorde att de var extra goda var att de var lite ogräddade i mitten, och med kladdkakor så ska de ju vara det! Så passa på och gör lite annorlunda våfflor till Våffeldagen!

Kladdkakevåfflor (5 st)

100 g smör

100 g mjölkchoklad

1 1/2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 krm salt

2 msk kakao

Garnering

florsocker

vispad grädde (alt. vaniljglass)

färska bär

Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och häll i det varma smöret.

Ta av kastrullen från plattan och rör om tills alla choklad har smält. Blanda i övriga ingredienser och rör om tills allt är väl blandat. Värm våffeljärnet och pensla på lite med lite smör. Grädda våfflorna och servera gärna med grädde och färska bär.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00