ANNONS

Havrerutor med nougat

/

Vilken härlig vinterdag det har varit idag!
När jag såg att det var klarblå himmel och att solen sken så var jag bara tvungen att ge mig ut en stund, trots kylan.  Man brukar ju säga att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder, så jag tog på mig hela vinter-kitet inkl. långkalsonger (man känner sig lite som en Michelingubbe) och sedan var det bara att ge sig ut. Härligt att komma ut i den friska luften och få se solen, men det var väldigt kallt och jag insåg att jag behöver en ny mössa som värmer mina öron bättre! Efter att ha gått en lång promenad var det skönt att komma hem och börja baka, och jag fick tillfälle att värma mig vid ugnen!
Det här är en gammal favorit som är som en godisbit. Härligt sega havrekakor som toppas med nougat. Har inte träffat någon som inte gillar dessa.

Ett tips är att förvara nougaten i kylen innan den ska hyvlas över kakan, så går det lättare att hyvla.

300 g smör

9 dl havregryn

2,5 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

1 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

250 g nougat

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en rymlig kastrull. Blanda i resten av ingredienserna utom nougaten. Rör om ordentligt tills allt är blandat och tryck ut massan i en bakplåtspappersklädd form, ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen i 10-15 min.

Ta ut kakan och hyvla över nougaten och över den varma kakan. Bred ut nougaten jämt över hela kakan. Låt svalna och skär sedan i rutor. Förvaras svalt.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00