ANNONS

Saffransdrömmar

/

Då var vi framme vid första december, så nu är det bara 3 veckor och 2 dagar kvar till julafton! Känner att jag måste börja ordna med alla julklappar så man hinner bli klar till jul. Har faktiskt hänt att jag något år fått åka till ett köpcentrum på julaftons morgon för att jag inte hunnit köpa alla julklappar, och det vill man ju helst undvika att behöva göra!
Första december innebär också att det är dags för julkalender! Jag är stort fan av Historieätarna och har sett fram emot att få se julkalendern sen jag hörde att temat är Historieätarna. Har ni inte sett programmet Historieätarna så kan jag verkligen rekommendera er att kolla på avsnitten på SVTPlay, det är såå roligt!

1 påse saffran (0,5 g)
1 tsk hett vatten
100 g smör

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 dl neutral olja, tex raps eller solros

1 tsk hjorthornssalt

4 dl vetemjölSätt ugnen på 150 grader.


Stöt saffran med lite av sockret i en mortel och häll över vattnet så att saffranet löser sig.

Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och saffran. Tillsätt oljan lite i taget. Blanda hjorthornssalt och mjöl, och rör ner det i degen. Blanda ihop tills degen känns smidig. Rulla degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00