ANNONS

Vaniljrutor

/

Dessa kakor är otroligt goda, påminner faktiskt om vaniljhjärtan. De är perfekta att göra när man ska göra fika för många, eftersom man gör dem i en långpanna. Jag blandade ihop degen i en matberedare, men eftersom det är mycket deg så körde jag halva degen i taget. Vill man variera kakan lite så kan man bred hallonsylt på botten innan man häller på vaniljfyllningen. Det blir också väldigt gott och hallonsmaken passar väldigt bra med vanilj.

Vaniljrutor

 Deg

500 g smör

10 dl vetemjöl

4 dl strösocker

4 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Fyllning

4 ägg

2 1/2 dl kesella vanilj

5 dl crème fraiche

1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. 

Blanda ihop ingredienserna till degen och arbeta snabbt ihop till en smuldeg. Tryck ut hälften i en långpanna, 30×40 cm, som är klädd med bakplåtspapper.

Vispa ihop ägg, kesella vanilj, crème fraîche och vaniljsocker. Häll blandningen över degbotten i långpannan. Smula resten av smuldegen över fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Pudra över lite florsocker innan servering.

Vaniljrutor med hallonsylt
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00