ANNONS

Amerikanska blåbärspannkakor

/
Amerikanska blåbärspannkakor

Insåg nu när jag ska posta detta inlägget att det är det sista inlägget för temaveckan med brunch. Det finns så många brunchrätter kvar som jag skulle vilja ha med, och många som jag redan har på bloggen och ni hittar alla mina tidigare inlägg under kategorin Brunch. Är det något jag alltid bjuder på när jag serverar brunch så är det amerikanska pannkakor, och för mig så är det amerikanska blåbärspannkakor som är den klassiska pannkakan till brunch. Jag gillar att äta mina blåbärspannkakor med lönnsirap och bacon. Det kanske låter konstigt att ha bacon till, men det blir så otroligt gott med kombon sött och salt. Pannkakorna blir sådär härligt fluffiga och tjocka som amerikanska pannkakor ska vara. Jag hoppas att ni har fått inspiration till att äta mer brunch hemma nu, och om du saknar andra klassiska recept som äggröra, scones och granola så hittar ni det under min kategori Brunch som jag har här på bloggen.

Amerikanska blåbärspannkakor 1

Blåbärspannkakor, 8-10 st
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
1 stort ägg
50 g smör
150 g blåbär

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölk och ägg. Häll smörblandning i bunken med de torra ingredienserna och blanda till en slät smet. Rör försiktigt ner blåbären. Stek pannkakorna på medelvärme i en stekpanna med lite smör, ca 1-2 min på varje sida. Servera blåbärspannkakorna med lönnsirap, och gärna tillsammans med stekt bacon.

Amerikanska blåbärspannkakor 2
Amerikanska blåbärspannkakor 3 bacon

Supergott att servera stekt bacon tillsammans med lönnsirap till blåbärspannkakorna.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Ägg Benedict – klassisk brunchrätt

/
Ägg Benedict - klassisk brunchrätt

Äggrätter är något som är ett måste att servera till brunch och en av de vanligaste är Ägg Benedict. Ägg Benedict är en klassisk amerikansk frukost- och brunchrätt som består av english muffin, bacon eller skinka, pocherade ägg och hollandaisesås. English muffin är inte vanligt att man hittar här i Sverige, utan här serverast oftast en Ägg Benedict med ett vitt bröd istället. Extra gott tycker jag det blir att steka brödet i lite smör tills det fått färg. Ägg Benedict görs i många olika varianter – i en Ägg Florentine tillsätter man stekt spenat mellan brödskiva och bacon, och i en Ägg Royale ersätter man bacon med rökt lax. Vad man än väljer så är detta otroligt gott och det är en rätt som gör att man håller sig mätt länge!

Ägg Benedict - klassisk brunchrätt 1

Ägg Benedict, 2 port.
2 skivor bröd, formfranska eller surdegsbröd
6 skivor bacon eller 2 stora skivor skinka
4 pocherade ägg
hollandaisesås (köpt eller hemmagjord)

Pocherade ägg
4 kalla ägg
1 1/2 l vatten
2 tsk salt
1 msk ättiksprit 12%

Garnering
gräslök

Stek brödskivorna i smör i en stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor. Stek baconen och lägg på brödskivorna. Pochera äggen genom att koka upp vatten, salt och ättika. Låt vattnet sjuda. Knäck äggen i 4 koppar, håll koppen nära vattenytan och låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda i ca 3 min  och ta sedan upp äggen med en hålslev. Lägg äggen över baconen och häll hollandaisesås över äggen. Finhacka gräslök och strö över.

Ägg Benedict - klassisk brunchrätt 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Mimosa – klassisk drink till brunch

/
Mimosa - klassisk drink till brunch

Mimosa är en klassisk drink som består av lika delar apelsinjuice och mousserande vin. Drinken är läskande god och passar både som en välkomstdrink eller fördrink, och är även väldigt populär till brunch. Använd ett alkoholfritt bubbel eller cider för att göra en alkoholfri variant. Att servera Mimosa till brunchen är ett enkelt sätt att lyxa till den och få den lite festligare.

Mimosa - klassisk drink till brunch 1

Mimosa, 1 glas
1 del färskpressad kall apelsinjuice
1 del väl kylt mousserande vin

Garnering
apelsin eller jordgubbe

Fyll ett champagneglas till hälften med kall apelsinjuice. Toppa med det mousserande vinet. Garnera eventuellt med en skiva apelsin eller en jordgubbe.

Mimosa - klassisk drink till brunch 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00