ANNONS

Klassisk Pinocciotårta med jordgubbar

/
Klassisk Pinocciotårta med jordgubbar

En klassisk Pinocciotårta med jordgubbar måste ju vara en av de somrigaste tårtorna man kan göra?! Nu så här års när vi firar Mors dag, studenten, nationaldagen och andra festligheter, samt att det inte är långt kvar till midsommar så är den klassiska Pinocciotårtan med jordgubbar ett perfekt val. Den är inte bara god med sin saftiga botten och spröda maräng, den är dessutom väldigt enkel att göra också. Bottnarna kan man förbereda dagen innan om man vill. Jag brukar göra bottnarna kvällen innan och förvarna dem i ugnen (efter att den kallnat helt) över natten. Just denna gjorde jag i en något mindre form, 25×35 cm för att få lite mer höjd på tårtan, annars gör man den vanligtvis i en form på 30×40 cm. Pinocciotårta är också en perfekt tårta att bjuda på när man ska göra tårta till många, då man kan göra den just i en så stor form. Jag gräddar kakan i den nedre först så att själva sockerkakan blir ordentligt gräddad och inte kladdig. Sedan lyfter jag upp den till mitten så att marängen får färg. En ljuvlig sommartårta att bjuda på till alla sommarens festligheter!

Klassisk Pinocciotårta med jordgubbar 1

Sockerkaksbotten

75 g smör

1 1/2 dl strösocker

5 äggulor

1 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

4 msk mjölk

Maräng

5 äggvitor

2 dl strösocker

50 g mandelspån

Fyllning

3 dl vispgrädde

500 g jordgubbar

Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna, ett i taget, och rör en stund mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner det tillsammans med mjölk i äggblandningen. Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd i sockret, vispa ytterligare några minuter. Bred marängen över smeten och strö på mandelspån.  Grädda kakan i mitten eller nedre delen av ugnen i ca 20-30 min. Marängen ska ha fått färg och sockerkaka ska vara torr. Låt kakan svalna något och lossa den sedan från papperet. Dela den på mitten. Vispa grädden och skölj och dela jordgubbarna i bitar. Bred grädden på ena botten med marängsidan uppåt, och strö på jordgubbarna. Lägg på den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt.

Klassisk Pinocciotårta med jordgubbar 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Fattiga riddare med Biscoffkräm

/
Fattiga riddare med Biscoffkräm

Ska du bjuda på brunch eller bara vill lyxa till helgfrukosten lite så måste du prova dessa fattiga riddare med Biscoffkräm! Brödskivorna rullas ihop med fyllningen och blir härligt krämiga och goda. Biscoffkrämen smakar precis som Biscoffkexen, en blandning mellan kolakakor och pepparkakor. Har du inte provat krämen som heter Biscoff spread så rekommenderar jag verkligen dig att prova den. De här fattiga riddarna har jag även gjort med Nutella och banan och Nutella. De blir också väldigt goda, så passa på att prova även de! Jag glömde få med jordgubbarna i bild som jag serverade till dessa fattiga riddare, så kan tipsa om att servera jordgubbar eller andra färska bär till. Ett gott frukosttips när du vill lyxa till den vid något tillfälle! Ha en fin söndag!

Fattiga riddare med Biscoffkräm 1

Fattiga riddare med Biscoffkräm
10 skivor formfranska
Biscoffkräm
1 ägg
2 msk mjölk

Garnering
1/2 dl strösocker
1 tsk kanel

Topping
Biscoffkräm
krossade Biscoffkex

Skär bort kanterna på brödet. Kavla ut varje skiva tunt. Bred på Biscoffkräm och rulla ihop brödskivorna. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. I en annan skål blanda ihop strösocker och kanel. Doppa rullarna i äggblandningen och stek i lite smör på medelvärme tills rullarna har fått färg. Rulla de direkt kanelblandningen. Servera gärna med färska bär.

Fattiga riddare med Biscoffkräm 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Rabarbermojito

/
Rabarbermojito

Här kommer ett litet tips på en somrig och god drink – Rabarbermojito! Klassisk mojito är en av mina favoritdrinkar, och jag gillar att göra olika varianter av mojito. På bloggen har jag sedan tidigare flera olika – Blåbärsmojito, Passionsfruktsmojito och Päronmojito är några av dem. Rabarbermojiton gör jag med en rabarbersockerlag som man väldigt enkelt kokar ihop och som ger mojiton en härlig rabarbersmak. Har man svårt att hitta sodavatten så kan man använda Sprite eller 7Up istället, och drinken gör man enkelt alkoholfri genom att utesluta rom. En syrlig och fräsch sommardrink att bjuda på till vårens och sommarens alla festligheter!

Rabarbermojito 1

Rabarbersockerlag
600 g rabarber
2 dl vatten
2 dl strösocker

Rabarbermojito, 1 glas
10 färska myntablad
3 cl färskpressad limejuice
5 cl rabarbersockerlag
4 cl rom, t.ex. Bacardi
sodavatten
isbitar

Skölj och skär rabarbern i bitar och koka upp med vatten och socker. Låt koka i 10 min tills rabarbern kokat sönder och sila sedan sockerlagen. Pressa ut att vätska med en sked. Muddla myntabladen med limesaft i ett glas. Häll på rabarbersockerlagen och rom, och rör om ordentligt. Fyll upp glaset med is och toppa med sodavatten. Garnera med en mynta och lime.

Rabarbermojito 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00