ANNONS

Enkel sommardessert – smörstekt sockerkaka med grädde & jordgubbar

/
Sommardessert - smörstekt sockerkaka med grädde & jordgubbar

Då var vi äntligen framme vid midsommarveckan och jag tyckte det kunde vara passande att köra en ny temavecka med jordgubbar denna veckan. Varje dag publicerar jag ett nytt jordgubbsrecept. Idag börjar jag med en superenkel sommardessert som passar utmärkt till midsommar. Denna midsommardessert består av sockerkaksbitar som man steker i smör så de får en god och krispig yta, och sedan varvar man bitarna med vispad grädde och jordgubbar i portionsformar. Det blir lite som en jordgubbstårta i glas, enkelt och gott. Vill du göra det ännu enklare för dig så använder du köpt sockerkaka, så behöver du inte ens använda ugn för att göra denna sommardessert.

Sommardessert - smörstekt sockerkaka med grädde & jordgubbar 1

Sommardessert, 4-6 st
1 sockerkaka (hemmagjord eller köpt)
smör
5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
500 g jordgubbar

Skär sockerkakan i bitar och stek bitarna i smör tills de fått lite färg och stekyta. Vispa grädden ihop med vaniljsocker, och dela jordgubbarna i bitar. Varva sockerkaka, grädde och jordgubbar i portionsskålar och servera direkt.

Sommardessert - smörstekt sockerkaka med grädde & jordgubbar 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Gräslökspannacotta

/
Gräslökspannacotta

En vecka kvar till midsommar och jag tipsar därför om en god liten förrätt och en rätt som också passar på buffébordet, nämligen gräslökspannacotta. Enkel att göra och smidigt att man kan förbereda den kvällen innan, så dekorerar man dem bara innan servering och har kan man välja fritt vad man vill dekorera med. Gott att servera med ett gott knäckebröd eller kex till, eller en skiva bröd. Receptet hittade jag hos Arlaköket.

Gräslökspannacotta 2

Gräslökspannacotta, 8 st
2 gelatinblad
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl matyoghurt
1 dl gräslök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering
50 g löjrom
räkor
gräslök
citronskiva
ätbara blommor
färsk dill

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Lägg i gelatinbladen och rör om tills de smält. Blanda i matyoghurt, gräslök, salt och peppar. Häll upp i glas eller formar. Låt dem stelna i kylen i minst 4 tim eller över natten. Garnera med löjrom, räkor, finhackad gräslök, en liten citronskiva, ätbara blommor och lite färsk dill.

Gräslökspannacotta 3
Gräslökspannacotta midsommar

Till midsommar kan det vara fint att knuta ett blågult band runt glasen.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Matmuffins med ost och skinka

/
Matmuffins med ost och skinka

Idag är det internationella picknickdagen och med tanke på vädret vi har nu så är det verkligen riktigt picknickväder! Soligt och varmt, och ska man ge sig ut på picknick så passar det perfekt med matmuffins. Dessa matmuffins har jag smaksatt med riven ost och strimlad skinka, och de blev så goda! Både enkla att göra och att ta med ut på picknicken, dessutom blir det inget kladd när man ska äta dem. Smidigt att ha i frysen och plocka fram när det behövs, och de funkar även som mellanmål. De kommande dagarna ska också vara soliga och varma, så gör en sats eller två så har du de klara för eventuella utflykter i helgen! Jag har även gjort matmuffins med fetaost och soltorkade tomater, så prova dem också!

Matmuffins med ost och skinka 1

Muffins, ca 12 st
3 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl (kan bytas mot vetemjöl)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl olja
2 dl yoghurt

Fyllning
1,5 dl riven ost
100 g strimlad skinka

Garnering
färsk oregano (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda torra och blöta separat, rör sedan ihop allt. Rör ner ost och skinka i smeten. Häll upp i muffinsformar och garnera eventuellt med oregano. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.

Matmuffins med ost och skinka 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00