ANNONS
PersonuppgifterCookies

Tomatflarn

/
Tomatflarn

Har du en massa tomater hemma? Du kanske t.o.m. odlar egna tomater? Då måste du prova att göra tomatflarn, som en tomatpaj fast som går snabbare att göra. Tack vare smördegen i botten så blir den frasigt god! Toppingen består av en blandning av Philadelphiaost och Västerbottensost och på det ett gäng skivade tomater, gärna i olika former och färger. Servera tomatflarnet som en huvudrätt tillsammans med en grönsallad, eller dela den i mindre bitar och servera som snittar/tilltugg. Varför inte servera den till kräftskivan nu när kräftsäsongen drar igång?! Smördegsflarn går väldigt snabbt att göra och denna med tomater tyckte jag smakade fantastiskt gott!

Tomatflarn 1

Tomatflarn
1 smördegsrulle (250g)
100 g Philadelphiaost
100 g riven Västerbottensost
ca 450 g tomater
salt & peppar

Pensling
1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper och skär med en kniv ca 1 cm innanför kanten. Nagga botten med en gaffel innanför den skurna kanten. Blanda Philadelphiaost och riven Västerbottensost och bred på smördegen. Skiva tomaterna och lägg ut dem på ostblandningen. Salta och peppra. Pensla kanten med ett uppvispat ägg och grädda i ca 25-30 min.

Tomatflarn 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Biscoff Martini

/
Biscoff Martini

Kan inte fatta att jag har hunnit ha 3 veckors semester redan, vart tog tiden vägen?! På måndag är dags att jobba igen, men idag är det fredag så idag firar jag att jag fortfarande är ledig med en ljuvlig fredagsdrink – Biscoff Martini! Ni som följer mig vet att jag är oerhört förtjust i både Biscoffkex och Biscoffkräm, och förutom att använda Biscoff till bakning så funkar de även utmärkt till dryck. Biscoff Spread kan man värma några sekunder i mikron för att få krämen att bli lösare i konsistensen, det blir lättare att blanda den då. Gillar du smaken av Biscoff så är detta drinken för dig! Det blir lite som att dricka en dessert, supergott! Vill du ha fler tips på drinkar så kolla in min kategori ”Dryck/Drinkar” här på bloggen! Nu ser jag fram emot att njuta av de sista dagarna av semestern, och som det ser ut nu så blir det soliga dagar vilket känns extra härligt! Hoppas du får en fin fredag och en underbar helg!

Biscoff Martini 1

Biscoff Martini, 1 glas
2 cl vodka
8 cl mjölk
50 g Biscoff spread

Garnering (kan uteslutas)
Biscoff spread
krossade Biscoffkex

Förbered glaset genom att doppa kanten i Biscoff spread. Värm den några sekunder i mikro så blir den mer rinning och lättare att hantera. Doppa kanten i kaksmulorna. Blanda alla ingredienserna och skaka med is i shaker. Häll upp i glaset och strö eventuellt över lite kexsmulor. Servera direkt!

Biscoff Martini 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Bananklubbor á la Snickers

Bananklubbor á la Snickers

De här bananklubborna á la Snickers har jag sett flera gånger i mitt flöde på Instagram och eftersom jag älskar kombon banan, jordnötter och choklad var det självklart att jag skulle prova att göra de här Snickersbananerna! Ett nyttigt och otroligt gott mellanmål som påminde om Snickers! Nygjorda var de supergoda då bananen var härligt mjuk och krämig. Du kan välja frysa in dem om du vill. Frysta blir det som att äta en bananglass, vilket kan vara gott. Dock tyckte jag de var lite hårda att äta direkt från frysen, så lite halvtinade eller tinade funkade bättre för mig. Kul sätt att serverade bananerna som klubbor och ett lätt sätt att äta dem på för både små och stora. Bland mina reels på Instagram kan ni hitta ett videoklipp på hur jag gör dem. De är dock superlätta att göra och kräver inte heller många ingredienser. Perfekta att ha i frysen och plocka fram när man är sugen på något nyttigt och gott!

Bananklubbor á la Snickers 1

Bananklubbor á la Snickers
banan
jordnötssmör
grovhackade salta jordnötter
mörk choklad (alt. mjölkchoklad)
klubb- eller glasspinnar

Dela bananerna på mitten och stick in en klubb- eller glasspinne. Bred jordnötssmör på bananerna och doppa de sedan i hackade jordnötter. Ställ in i frysen så att jordnötssmöret stelnar till något, ca 30 min. Smält chokladen och doppa sedan bananerna i chokladen.

Bananklubbor á la Snickers 2
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00