<p>Daniel Lindeberg och Bj&ouml;rn Frantz&eacute;n har f&aring;tt sin skolning p&aring; nu nedlagda Edsbacka krog. </p>

Daniel Lindeberg och Björn Frantzén har fått sin skolning på nu nedlagda Edsbacka krog.

Foto: Stefan van der Kwast Gissberg

Yngsta kockarna kammar hem andra stjärnan

Sveriges yngsta stjärnkockar får ytterligare en stjärna i Michelinguiden. - Det här är en fantastisk dag!

Kockarna Daniel Lindeberg och Björn Frantzén driver resturangen Frantzén/Lindeberg i Gamla Stan i Stockholm. De har prisats med ytterligare en stjärna, efter sin första förra året.

- Det här är en fantastisk dag. Det här är en enorm bedrift, vi är de yngsta kockarna i Sverige som får två stjärnor och på bara två år, berättar en stolt och lite tårögd Daniel Lindeberg.

- Vi har firat hela morgonen här och försöker ringa och väcka vår personal så vi kan öppna champagnen, fortsätter Daniel som tror att just deras stora satsning på servisen har bidragit till den nya stjärnan.

Två stjärnor var något de hoppades på och en dröm som gått i uppfyllelse och nästa mål är nog ändå tre stjärnor.

- För tio år sedan när jag började skissa på den här krogen var målet att få tre stjärnor.

Om några år kanske de unga kockarna når sitt mål.

Nytt om stjärnresturanger i Sverige:

På White Guide-galan, Sveriges svar på Guide Michelin, prisades Operakällaren och vann pris för bästa totalupplevelse. Men i årets Guide Michelin tappar de sin stjärna. En stjärna i Guide Michelin står för att restaurangen är exceptionell i sin kategori. Även den välrenomerade resturangen Leijontornet tappar sin stjärna. Leijontornet har satsat helt på det närproducerade och ekologiska.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!