Veganskt godis - 19 godissorter för dig som är vegan

Här är det veganska godiset som varken innehåller gelatin eller animaliska tillsatser. ❤️

I lösgodishyllan får man passa sig som vegan eller vegetarian. Ofta innehåller godiset gelatin, mjölk, ägg eller e-ämnen med animaliska tillsatser.

Det kan vara svårt att ha koll på alla e-ämnen och tillsatser. Därför litar vi här 19 godissorter som är helt veganska.

Ps. Längst ner i artikeln kan du också se några av de e-ämnen som innehåller animaliska tillsatser.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska tips och recept:

Allt om Mat Vego 

Veganskt godis

Nötcreme

Djungelvrål

Tutti frutti

Marianne

Turkiskt peppar

Salta katten

Viol Tablettask

Jordgubbar

Bubs godis

Bubs godis är antingen vegetariskt eller veganskt.

De sorter från Bubs som är veganska är dessa 11:

Följ oss på Facebook för fler vegetariska tips och recept:

Allt om Mat Vego 

E-nummer att se upp för i godis (om du vill äta veganskt)

• e441: gelatin (gelé som bildas efter avkylning när man kokar ur köttben)

• e120: karmin (färgämnen utvunna ur olika lusarter)

• e904: shellack (sekret från den indiska lacksköldlusen)

• e901: bivax (räknas som en animalisk tillsats eftersom det är bin som producerar vaxet)

Prenumerera på Allt om Mat

Allt om Mat är Sveriges största mattidning. I Allt om Mat hittar du inspirationen för att laga god vardagsmat och helgmat med guldkant. Självklart bevakar vi nya trender och samarbetar med landets bästa kockar. Inspiration och matglädje är våra ledord och som alltid har vi provlagat alla recept - din garanti för att lyckas i köket.

LÄS MER & BÖRJA PRENUMERERA HÄR. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!