Veckans nyheter på mathyllan

Alltommat.se väljer ut nyheter på hyllan - och tycker till om smak och konsistens.

Knäckbröd från antiken

Pyramidbageriet har grävt i arkiven och börjat baka knäckebröd med ett mjöl som var vanligt i Egypten för 5 000 år sedan: kamutmjöl. Redaktionen tyckte smaken var lite tråkigt, men god knaprighet.

Företagen satsar på det rosa bandet

Fler och fler går med i kampanjen att uppmärksamma bröstcancer och det rosa bandet. Kellog´s Corn Flakes säljer speciella paket och uppmanar konsumenter att sms:a in sitt nummer för att få en påminnelse varje gång de ska kolla sina bröst. Fazer och Geisha vill att du skickar ett rosa band till någon du känner via mobilen och för varje band som skickas skänker de pengar till Bröstcancerfonden. 

Nytt bröd på surdeg

Pågen bakar med surdeg och dinkel. De slår ihop två stora trender och vill att brödet ska smaka gott. Redaktionen tycker de smakar bra men att konsistensen fortfarande är svampig. 

Färskost med svartpeppar

Philadelphia satsar på en ny smak i sina färskostar i höst: svartpeppar och salladslök i ett. Redaktionen tyckte att smaken av svartpeppar tog över alldeles för mycket. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!