Foto: Colourbox + respektive producent.

Vårtid är rosétid

Det går inte att göra något åt, när våren kommer så är det dags att dricka rosé. Här har du fem tips som gör att du kan välja det bästa.
Nej, rosévin
är inte en blandning av rött och vitt vin - även om det i undantagsfall görs på det sättet. Istället är det oftast vin gjort på blå druvor där skalen får ligga kvar i druvsaften ett tag för att ge färg. Och färgen är inte något man skojar om - det finns över 500 nyanser av den rosa, orangea, röda färgpaletten som rosévinerna bjuder på.
De senaste åren
har rosévinerna gått från illa sedda till populärt druckna - vi dricker mer och mer rosévin och vinet blir bättre och bättre när fler producenter satsar på att göra bra viner. Vinerna görs idag i många olika länder även om säkert många tänker på franska Provence när de tänker på rosévin.
Vinerna på VinVin.se
är bedömda av en grupp vinexperter och deras omdöme ligger till grund för bedömningen av vinerna. Fynd är det bästa omdömet. Vingruppen på VinVin.se består av Magnus Waern, Gunilla Hultgren Karell, Jan Holmström och Mischa Billing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!