Foto: Anna Kern

Vårmiddag på 1 timme - recept på grillad fisk och pannacotta

Laga en syrligt god vårmiddag med grillad fisk med citronsås, limedrink till förrätt och pannacotta toppad med färsk citrusfrukt till efterrätt. Allt om Mat:s kock Cecilia Lundin har komponerat en trerättersmiddag som bara tar 1 timme att tillaga. Se recept och drinktips här.

Kocken Cecilia Lundin om menyn:

I den här vårmenyn har jag tänkt att citrus är den röda tråden, lime i drinken, citron i såsen till fisken och grape till pannacottan. Friskt och fräscht. Om drinken serveras utomhus och det är kallt, servera en varm romdrink i stället. Spetsa nybryggt te med rom och lite rörsocker och lägg en limeskiva i varje glas.

OBS! Tillagningstiden för middagen är 1 timme, pannacottan behöver dock mer tid i frysen så se till att laga den först.

MENY

DRINK

Limedrink

HUVUDRÄTT

Grillad hälleflundra med ugnsbakad fänkål och citronhollandaise

DESSERT

Vaniljpannacotta med grape och granola

PLANERING

Gör pannacottan och ställ i frys och kyl

Koka sockerlagen och låt den kallna

Lättrimma fisken

Tillaga potatis och fänkål

Gör citronhollandaise

Skaka och servera drinken

Grilla fisken

Servera fisken med tillbehör

Servera desserten

Fördrink

Varmrätt

Efterrätt

Matcha mat och dryck

TILL GRILLAD HÄLLEFLUNDRA:

Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc 2020 (5798), Frankrike, 159 kr. Vitt, smakrikt vin med toner av gula äpplen, nötter och ett finstämt smörigt stråk. Frisk fruktsyra som balanserar.

TILL VANILJPANNACOTTA:

Château Grillon 2015 (4115), Frankrike, 129 kr (37,5 cl). Vitt sött vin med drag av torkad frukt, inslag av honung, saffran och apelsin.

ALKOHOLFRITT TILL FISKEN:

Maglehem n:o 4 (11575), Sverige, 48 kr (63 cl). Ekologisk äppelmust med lätt ton av honung, avrundad sötma och en balanserande friskhet.

Läs också:

Trerättersmeny med torskrygg 

Trerättersmiddag med rostas, sötpotatis och glass