Allhelgona-meny

Rama in vår fina Alla helgonahelg med en riktigt smakfull tvårätters- eller trerättersmeny. Allhelgonahelgen ska vara kantad av lugn och frid, därför har vi valt en meny som inte tar mer än en timme att slänga ihop.

Vad är Alla helgons dag?

Allhelgonahelgen är en helg av lugn då många minns sina nära och kära. Mellan lördag och söndag smyckas gravarna med blommor och ljus.

När är Alla helgons dag?

Alla helgons dag firas den lördag som infaller mellan den 31 oktober och den 6 november.

Vad äter man under allhelgonahelgen?

På lördagskvällen kan man även äta en middag med familj, släkt och vänner. Däremot finns det inte någon särskild mat som man äter så som vi har under jul och midsommar. Skapa gärna din egen mattradition här, vad tycker du är godast? Här nedan ger vi dig lite inspiration.

Två menyförslag:

Här kommer två förslag på lite lyxigare middagar (tvårätters eller trerätters), som inte tar mer än en timme att slänga ihop.

Allhelgonameny 1

I denna meny är chili ett genomgående tema: Den ger laxcevichen stuns, lagom hetta åt den ljuvliga långpannekycklingen och plockar fram chokladsmaken i den smarta glassdesserten. Klicka här för att komma till recepten. 

Förrätt: Laxceviche

Foto: Ulrika Pousette

Varmrätt: Fajitakryddad kyckling med jordnötssalsa och rostad sötpotatissallad

Foto: Ulrika Pousette

Efterrätt: Chokladsandwich

Foto: Ulrika Pousette

Allhelgonameny 2

Sätt guldkant på helgkvällen med en läcker meny. Det blir runda, mustiga smaker när klassikern fläskfilé får smak av torkade kantareller och en fin sky med rostade hasselnötter. Klicka här för att komma till recepten. 

Varmrätt: Kantarellstekt fläskfilé med selleripuré och brynt hasselnötssky

Foto: Per Ranung

Efterrätt: Glass med passionssås och pistasch- och sesamcrunch

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!