Foto: IgorDutina

Trött på vanliga snacksen? Låt tilltuggen matcha vinlandet!

Våga testa något mer än chips, ost och druvor till vinet. Varför inte köra temakväll och fixa goda tilltugg från samma land som vinet du bjuder på!

Har du köpt hem rioja, cava eller kanske priorat? Testa att ge hela kvällen en spansk touch och bjud på lite olika tapas!

Vi har samlat några av våra godaste tapasrecept, välj ut de tre som du tycker låter smarrigast och testa som tilltugg! Eller varför inte satsa på enbart tapas till middagen? Det är härligt med många smårätter där alla kan välja vad de vill ha. Välj också ett gott vin som passar till dina tapas.

Är det istället italienskt som gäller så finns det mycket gott att bjuda på som vin med parmesan , parmaskinka, tomat, mozzarella och basilika. Vad sägs om parmesandoftande plättar med ruccolakesella, små italienska tomatpajer eller mozzarellarullar? Om du vill kan du komplettera med bruschetta.

Vad känns mer franskt än ost? Ja, kanske vin då. Tänker du servera franska viner så kanske några av de här godbitarna kan passa till: Ostbollar med gräslök, ost- och baconskruvar eller petit chouxer med ost och pistacheröra. Blir osten för mycket är patésnittar eller salamirullar spännande alternativ.

Snackar vi Tyskland så snackar vi surkål! Här är ett recept på den klassiska korven med surkål fast i en förfinad snittversion. Till oxögat ska man egentligen ha snaps, men varför inte prova till rödvin!

Aktuellt just nu