Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Saffranspasta med sparris och sorbet med jordgubbar
Saffranspasta med sparris och sorbet med jordgubbar
Saffranspasta med sparris och sorbet med jordgubbar
Saffranspasta med sparris och sorbet med jordgubbar Foto: Per ranung

Trerättersmiddag med krämig pasta - klart på en timme

Sugen på en festlig fredagsmiddag som är klar på en timme? Laga trerätters med sparris, saffran och färska jordgubbar!

Lättlagad och festlig trerättersmiddag på en timme. Här är en meny, komponerad av receptmakaren Gunilla von Heland, med enkelt ostdipp, krämigt god saffranspasta med sparris och sval och fräsch efterrätt med jordgubbar.

MENY

FÖRRÄTT

Getostdipp med honung och rosmarin

HUVUDRÄTT

Pappardelle med sparris och krämig saffranssås

DESSERT

Ananassorbet med rom, mynta och jordgubbar

Receptmakaren Gunilla von Heland om den lättlagade menyn:

– I varmrätten får sparrisen spela huvudrollen tillsammans med pappardelle. Pasta i en gräddig saffranssås är enkelt och gott, perfekt för en fredagskväll. Börja med en ostig dipp och avsluta middagen med en fräsch sorbet av fryst mango, mynta och färska jordgubbar.

PLANERING

Gör ananassorbet och ställ i frysen.

Skär jordgubbarna i små tärningar och blanda med socker.

Gör getostdippen och förbered tillbehören.

Koka pastasåsen och sparrisen

Koka pastan och blanda med såsen.

Här hittar du recepten till den lättlagade trerättersmiddagen.

Förrätt

Varmrätt

Efterrätt

Matcha mat och dryck

TILL GETOSTDIPP MED ROSMARIN: Château Bonnet Blanc 2021 (4151), Frankrike, 95 kr. Ungt, friskt och aromatisk med drag av vinbärsblad och lime. Mycket aptitretande.

TILL PAPPARDELLE MED SPARRIS OCH KRÄMIG SAFFRANSSÅS: Diora La Splendeur du Soleil Chardonnay 2019, (2640) USA, 179 kr. Smakrikt vitt vin med drag av gula, tropiska frukter, vanilj, apeslinskal och en liten smörig finish. Frisk syra som ger balans.

TILL ANANASSORBET MED JORDGUBBAR: Nivole 2021 (7787), Italien, 89 kr (37, 5 cl). Sött, pärlande vitt vin med blommiga toner, inslag av fläder och citrus.

ALKOHOLFRITT: Galipette Non-Alc (11964), Frankrike, 16:90 (33 cl). Äppelcider med god fruktighet, lätt inslag av honung och med balanserad sötma.

Recept, styling och vintips Gunilla von Heland Foto Per Ranung

Läs också: