<p><strong>Veckans g&auml;stkock.</strong> Bernat Charret och hans fru vid restaurangen Les Chandelles Gourmandes i byn Larcay.</p>

Veckans gästkock. Bernat Charret och hans fru vid restaurangen Les Chandelles Gourmandes i byn Larcay.

Foto: Petter Oftedal

Tre rätter från franska Larçay

Bernard Charret är en passionerad förespråkare för lokala produkter. Han åker personligen runt bland bönder och uppfödare i trakten och väljer bland de bästa och mest autentiska råvaror.

På sin lilla lastbil har han lindat fast en stor plastbalja, den fyller han med färsk fisk han köper direkt från de fåtal fiskare som finns kvar i Loire. 

Gös, ål, flodnejonöga, gädda, karp, kräftor och många flera lite ovanliga fiskar som han sedan häller i sina vivarier på restaurangen.

&ndash; Vi kockar på restaurangerna skulle inte vara någonting utan alla dessa uppfödare som sliter för att göra bra produkter. Jag vet varifrån varenda fågel, varenda köttbit, varenda grönsak kommer. 

&ndash; Det mesta är biologiskt odlat eftersom jag är ute efter kvalitet, säger Bernard.

Les Chandelles Gourmandes

Dominique et Bernard Charret

44, rue Nationale

37270 Larçay

www.chandelles-gourmandes.fr

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!