Tillaga fransyska

Tillaga fransyska rätt, med hjälp av våra tips.

Fransyska är en bakpartsdetalj från nöt. Fransyska har rätt mycket bindväv, så behöver därför tillagas under lite längre tid. Mycket bindväv är inget negativt, utan kan - om man gör rätt - ge en smakrikare stek. Köttet passar att steka i ugn eller i gryta, skivat till rulader och tärnat till grytbitar.

Temperaturer - fransyska

Stick in termometerröret så att spetsen kommer mitt i livsmedlets tjockaste del, helst ska hela röret vara instucket. Den högre temperaturen ger ett mer genomstekt resultat.

Rostbiff: 58-65 grader

Stek: 65-70 grader

Goda recept med fransyska:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!