Thaimat på en kvart? Jo, det är möjligt - här är 7 snabba recept

Stressad efter jobbet och tomt i kylen? Känns thaikiosken runt hörnet lockande? Glöm hämtmaten - laga själv istället! Så här gör du thaimat - på bara 15 minuter.

Det är alltid spännande att prova på nya smaker. I det thailändska köket är kokosmjölken en favorit som passar bra när man till exempel wokar eller vill ha en mer ”såsig” rätt. För krämigare smak rekommenderar vi den här varianten, som ger extra mycket kokossmak. Båda sorters kokosmjölk används med fördel både vid matlagning och i desserter.

Även ostronsåsen är en smak som många förknippar med det asiatiska, främst det Thailändska köket. Såsen passar bra till såväl fisk och kött som wokade grönsaker.

Med våra enkla och snabba recept kan du låta thaimaten flytta in i ditt kök på bara en kvart. Längre tid tar det inte. Så varför inte överraska vänner och familj med egen hemlagad thaimat?

Det enda du behöver ha hemma är dina favoriter bland Santa Marias goda sås- och kryddblandningar, dina egna favoritgrönsaker och det du vill ha i din rätt; kött, fisk eller skaldjur till exempel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!