Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Test av färdig rödvinssås: ”Unken smak”

Rödvinssås kan vara riktigt gott till en nystekt köttbit. Men ibland är tiden knapp, då kan det vara en idé att köpa färdig sås. Allt om Mat:s redaktion har testat 6 färdiga rödvinssåser – se här vilken som blev bäst i test, och vilka såser som testpanelen inte vill servera till helgmiddagen.
Allt om Mat-redaktionen

Rödvinssås är en klar, mörk och mustig sås som tillhör det franska köket. I sitt hemland serveras den ofta till grillad ryggbiff med pommes frites och sallad. 

Vi testar fem färdiga rödvinssåser med förhoppningen att de ska vara en snabb och god lösning till grillat eller stekt kött, men vi blir besvikna eftersom såserna inte lever upp till våra förväntningar. Provsmakarna, som består av en grupp ur redaktionen på Allt om Mat, börjar med att formulera vad de önskar sig av en bra rödvinssås: Den ska vara vackert rödbrun och ha en simmig konsistens. Det ska finnas en mustig smak av rödvin och god köttbuljong samt balans mellan sälta, syrlighet och sötma. Såsen ska ha en aromatisk doft av buljong, vin, timjan och lagerblad. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill