Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Shutterstock

Stort test av pesto – bara en sort får ett högt betyg

Pesto är en mycket populär röra att blanda i exempelvis pasta och dessutom en räddare i nöden när tiden är knapp. 

Men eftersom det i dag finns i en enorm mängd burkar att välja på i butikshyllorna är det inte helt lätt att veta vilken variant som är godast.

Allt om Mat har därför testat 10 sorter från olika varumärken och kan konstatera att bara en enda fick ett riktigt högt betyg.

Christofer Bernestål

Den norditalienska röran är i dag en vanlig syn i svenska kylskåp. Vill man skräddarsy peston efter egna smaklökar, är det bäst att göra en hemmagjord variant. Men den tiden och orken har inte alla, och därför är färdigblandad pesto på burk mycket populärt. 

Ingredienslistan är inte helt traditionell

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill